EU’s grænseagentur promoverer brug af droner

information.dk, 18 maart 2013,  Steffen McGhie og Lisbeth Quass. Selv om droner officielt ikke indgår i EU’s politik for grænsekontrol, har EU’s grænseagentur Frontex i flere år bidraget aktivt til at fremme droner i europæisk grænsekontrol for de militærfirmaer, der udvikler dronerne. Frontex har desuden betalt firmaer op til 1,4 mio. kr. for at vise dronernes kunnen

[...]

Frank Slijper, seniorforsker ved antivåbenorganisationen CTW i Holland og det internationale forskningsinstitut Transnational Institute, mener heller ikke, at Frontex agerer neutralt i spørgsmålet om droner. Grænseagenturets arrangementer illustrerer ifølge ham, at Frontex arbejder tæt sammen med industrien for et fælles mål.

»Her ser vi, at forbindelserne mellem offentlige myndigheder og industrien bliver stadig tættere. Det fører til en fokusering på teknologiske løsninger som droner, der bidrager til et højteknologisk og næsten uigennemtrængeligt Fort Europa. Det er naturligvis en uønskelig situation, der kræver langt stærkere politisk og civil kontrol,« siger Frank Slijper.

[...]

http://www.information.dk/454707